SFI för alla när som helst!

SFI för alla när som helst!
Hos oss kan du söka kurser när som helst oavsett vilken kommun du bor i Sverige. Vi tar in studerande när som helst. Klassrummet är 100 % digitalt och varje vecka finns muntliga samtal med lärare via Skype. Eböcker finns och all dokumentation finns i klassrummet mellan lärare och studerande. Vi har SFI på alla nivåer och studerande från många olika kommuner i Sverige. Att studera på distans ger fördelar om du till exempel har sociala situationer, jobbar och/eller studerar.

Hur söker du kurs hos oss? Du går till din kommuns vuxenutbildningscentrums ansvarige och berättar att du vill studera hos oss. När vi får godkänt från dem så är du välkommen att börja kursen.

Vi har rätten att driva kursen till alla kommuner i hela Sverige. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna vidare när du söker.

SFI distans
Kistagången 20 B
164 40 Kista

Please follow and like us:

E-sport liksom distansutbildning tas inte på allvar

Distansutbildning särbehandlas och är liksom E-sport inte accepterat överallt i samhälle. Brittiska forskare vid the Open University har till exempel funnit att distanskurser fordrar i genomsnitt nära 90 procent lägre energiåtgång och ger upphov till 85 procent lägre koldioxidutsläpp än konventionell klassrumsbaserad undervisning.

http://www.metro.se/metro-debatt/ta-oss-e-sportare-pa-allvar/EVHpdo!8Oj6dJAJ7kv6/

Please follow and like us:

För tio år sedan fick Eritrea skoldatorer från MKFC Stockholms Folkhögskola

Vi publicerar ett gammalt inlägg från 2006, när MKFC skänkte en skolsal till en skola i Afrika.

Stockholmsskola utrustar skola i Eritrea med Mac datorer

Pressmeddelande  •  2006-05-03 15:18 CEST

MKFC Stockholms Folkhögskola utrustar skola i Eritrea med Mac datorer

När MKFC Stockholms Folkhögskola gick över till 100% distansundervisning blev både datasalar och datorer överflödiga. MKFC har tidigare finansierat en skolbyggnad åt FMS(Finnish Mission School) skolan i Asmara, Eritrea.

Ett trettiotal Macintosh datorer, skrivare, projektorer, nätverksutrustning skickades ner som gåva till skolan, som nu har fått utrustningen uppkopplad, färdig att användas av skolans grundskoleelever

Skolsalen i Eritrea är i och med detta bättre IT utrustad än många svenska grundskolor och förmodligen den enda Macintosh utrustade skolan i landet.

Please follow and like us:

Godkänd granskning av MKFC Stockholms Folkhögskolas SFI verksamhet

Skolinspektionens granskning av SFI verksamheten är nu klar! Man hittade inget att anmärka på hos MKFC Stockholms Folkhögskola. Inga problem alltså!

Beslutet

2015-09-25 Diarienummer 55-2015:2422

Om SFI undervisning:

http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2015/08/25/skolinspektionen-granskar-privat-sfi-vuxenutbildning

http://www.arbetarbladet.se/opinion/ledare/vuxna-maste-ges-anpassad-utbildning

Please follow and like us:

Kursen fullsatt! Distansutbildning – Turismutbildning online

Turismutbildning online – utbildningen för dig som vill lära dig om hur du skapar ett digitalt landskap för att marknadsföra och utveckla en hållbar turism.

Inga obligatoriska träffar
Studietakt:100%
Längd:1 år
Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)
Kurstid:
5 okt 2015 – 8 jul 2016

Kontaktperson:
Helena Kronqvist
Telefon: 08-21 64 26 (Telefontid Må – To kl. 9-12, 13-15)
E-post: helena@educationfinder.com

Mer om kursen:

Du lär dig att genom digitala medier marknadsföra besöksmål i Sverige eller via ny teknik hitta webstrategier för att globalt eller lokalt nå ut till nya kundgrupper.

En viktig del i utbildningen är ett verklighetsanknutet projekt. Det kan genomföras som en egen idé inom egenföretagande eller genom att du söker kontakt med företag, turismaktörer för att genomföra projekt med anknytning till utbildningen.

Delar av innehållet:

Digital marknadsföring

Kundanalys och marknadspositionering

Sociala medier

Internationalisering och hållbar turism

Kvalitetssäkring

Ansök här

Please follow and like us:

CloudCampus slutför e-Lärarutbildnings Rwanda

Satu Molander, MKFC lagledare framtida etutors.

MKFC CloudCampus avslutar sitt projekt “eTeacher Utbildning på lärarhögskolorna” Rwanda i samarbete med Innovation för utbildning och undervisningsministeriet Rwanda. Projektet har finansierats av [ https://www.gov.uk/government/organisations/department-for-international-development ] DFID. Projektet ansågs vara en av de bästa projekt bland 26 projekt på innovation för utbildning. Följande är några viktiga viktigaste utvecklingen av projektet.

http://www.mynewsdesk.com/se/mkfc_stockholms_folkhogskola/pressreleases/cloudcampus-completes-eteacher-training-rwanda-1133627

Please follow and like us:

Inkludera mera!

MKFC Stockholms folkhögskola är med i projektet Inkludera mera tillsammans med 33 andra folkhögskolor. Syftet är att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Tillsammans med lokala organisationer diskuterar vi, lär vi oss mer och utbyter erfarenheter – med målet att ta fram metoder för att motverka rasism, intolerans och främlingfientlighet.

Igår var vi på Runö folkhögskola där vi tillsammans med lärare och kursdeltagare arbetade fram metoder för att arbeta med inkludering. Joakim Medin är frilansjournalist som rest och varit i livsfarliga områden i Syrien och Ungern bland annat. Han har träffat de mest extrema grupperna men också sådana som jobbar emot orättvisorna på olika sätt. Han visade bilder från länderna och hur människor blir tvingade till att dö eller lämna egna övertygelser och åsikter. Han pratade också om hur konflikterna har gjort att många inte litar på varandra i dessa länder. Vi fick en historisk och nutida överblick. Han tog också upp exempel om kvinnor i Syrien som är trötta på alla övergrepp och mord som idag jobbar som soldater och krigar för att få stopp på detta. Joakim tog också upp exempel om hur Romer har tvingats fly och till exempel till Sverige pga att de inte välkomna i sitt land och kan leva som de vill.

Joakim tog upp frågan om hur det kommer sig att människor röstar på regimer som är livsfarliga och dödar människor. Rädsla togs upp som exempel och att tillhöra en grupp. Vissa går med i grupper för att slippa bli hotade till livet och ”skydda” sin familj och få mat.

Vi fick diskutera i grupper också om olika frågor om kvinnor, attityder och hur att jobba med lösningar kring utifrån länderna och jämföra med Sverige. Synen på demokrati kan ha många ”ansikten” och syften och det kom fram i diskussionerna igår.

Vi fick en överblick och förståelse för olika gruppers situationer och det finns verkligen mycket att göra för att stärka dessa grupper (utbildning, hälsa och omsorg och annat). Verkligen ett aktuellt ämne i den globalisering som vi lever i nu.

Nästa tisdag får vi besök av Kävesta folkhögskola då vi fortsätter arbetet.

Emma Hedlund, lärare på MKFC Stockholms folkhögskola

Av: http://mkfc.se/2014/09/23/inkludera-mera/

Please follow and like us:

Rent vatten och rena händer på din mobil

Bristen på rent vatten är ett stort hinder för utveckling i många områden i världen. Det gör verkligheten ännu värre, eftersom nästan 25% av icke-salt vattenresurser i världen har varit bortskämda och är farlig för människors hälsa.

Handtvätt är den överlägset bästa sättet att förhindra bakterier från att sprida sig och hålla alla från att bli sjuka.

Dela medvetenhet har utvecklat två webb app och en mobil vänliga platser på handtvätt och städning vatten för att förhindra sjukdom.

Rent vatten webb app
Rena händer

Av: http://sharingawareness.org/2013/01/10/clean-water-and-clean-hands-on-your-mobile/

Please follow and like us:

Start your Professional Career Here!

If you are under 25 and have been unemployed for at least three months or if you are between 15 and 24 years and have no professional experience for a particular job, then you can have the opportunity to work and receive some salary.

Read more here

Please follow and like us:

Elsabet’s learning experiences at MKFC

Elsabet interviewed by Emma Hedlund, SFI (Swedish for immigrants) teacher at MKFC. Elsabet sharing her learning experience at MKFC and explaining her previous works in Ethiopia. During her parental leave, she completed her SFI level C and D online at MKFC Stockholm Folkhogskola. Soon, she will start vocational introductory employment (Yrkesintroduktionsanställning) at Education Finder Sweden.

Please follow and like us: