Nyheter

Sonia Giraldo

Sonia Giraldo har studerat SFI hos oss online och berättar att det underlättade hennes vardag. Hon nämner att det har varit bra att logga in i klassrummet när som helst för att göra uppgifter. Att träna Svenska genom att prata med läraren via Skype har också hjälpt henne att upptäcka nya ord. Sonia har erfarenheter av att ha jobbat med möbeldesign och som företagare. Idag har hon som mål att vidareutbilda sig inom vården. Hennes stora intresse är att åka till sin kolonilott och ta hand om sina växter.

Tack Sonia!

Sareh

Hej allihopa!

Jag heter Sareh och studear nivå C på SFI distans. Fördelarna att studera helt på distans är att du behöver bara en dator, mobil och Internet.  Jag kan logga in när som helst för att göra uppgifter. Det går att studera på fritiden, helgerna och på kvällarna. Vi tränar lyssna, prata, skriva och grammatik på flera olika sätt.  Vi pratar om nya ämnen för att jobba med nya ord. Jag får diskutera med lärare och andra kursdeltagare i det digitala klassrummet.  Genom MKFC SFI distans får jag hantera tiden flexibelt i mina studier.

Jag bor i Ulricehamn som ligger i västra Götaland. Det finns fin natur här och många möjligheter att till aktiviteter utomhus.  Det finns fina cykelleder och många sommarkurser för barn på somrarna. I början av augusti brukar kommunen ha en musikfestival som heter ”U sport. “Ibland kommer även besökare från Göteborg, Borås och Jönköping. Det finns fina skidbackar i Ulricehamn där man ordnar stora tävlingar. ’cirka 45 000 kom från olika länder och städer.

Välkommen till Ulricehamn!

/Hälsningar från Sareh Ulricehamn

Vad vi tänker kring e-Lärandet

Sedan 1990 talet har vi arbetat med olika typer av vuxenutbildningar som varit helt digitala. Vi har alltid tro på att det digitala klassrummet öppnar dörrar för människor som har situationer som kräver flexibel utbildning. Vi har olika yrkesutbildningar, SFI på alla nivåer, globala utbildningar om till exempel teacher training, utveckling av solpaneler, vattenrening och annat. Vi har ett lokalt och globalt utbud med kurser för vuxna och kan även skapa nya efter behov. Olika länder som vi har samarbeten med om utbildning och digitalisering har också visat exempel på att det fungerar.

Elevens behov står alltid i centrum. Det finns till exempel elever som har svåra sociala situationer, lever under hot och arbetar mycket, där det digitala klassrummet är enda vägen för att få sin utbildning.

Det digitala klassrummet som även kallas för LMS i teknikens värld kan användas i mobilen, datorn och Ipad till exempel. Läraren och studerande har alla kursuppgifter, eböcker, administration, diskussioner, Skype och nyheter genom klassrummet. I klassrummet kan studeranade, lärare och rektor få översikt i allt som händer i alla kurser. Det skapar

Det digitala klassrummet är billigt eftersom det inte kräver kostnader för lokaler. Det är vänligt för miljön eftersom alla böcker finns digitalt där. Det sparar även kostnader för papper.

Vi tror också att fler vuxna får tillgång till utbildning den digitala vägen.

Kontakta oss gärna om du vill söka kurser, samarbeta eller något annat som du undrar över.

MKFC – Moodle Mobile

  • Bläddra i innehållet i dina kurser, även när du är offline
  • Delta i kursverksamheten från din mobil
  • Ta emot snabbmeddelanden och andra evenemang
  • Snabbt hitta och ta kontakt med andra människor i dina kurser
  • Ladda upp bilder, ljud, filmer och andra filer.
  • Visa dina kursbetyg

Finns på

  • Apple Store
  • Google Play
  • Windows Store och Windows Phone Store

Vårt digitala klassrum

Våra kurser kan du söka när som helst. I det digitala klassrummet kan du få tillgång till kurser dygnet runt. Du studerar 100 % online och får handledning av lärare och samtal med lärare genom Skype. I klassrummet finns alla kursuppgifter, e-böcker, översättning mellan språk, dokumentation av resultat, diskussioner och nyheter.
Vi har alla kurser på alla nivåer i SFI och även andra. Vi kan även skapa digitala kurser både lokalt och globalt efter behov. Kontakta gärna oss så kan vi diskutera detta vidare.

Vårt nya kontor

Vi kommer att flytta kontoret till Regus http://www.regus.se som finns vid Kista galleria. Regus kontor finns i hela världen och på olika delar av landet i Sverige. Det betyder att studerande och andra vi samarbetar med lokalt och globalt enklare kan kopplas till oss digitalt.

Vi tror det kan bli spännande samarbeten med er alla! Välkomna till oss!
Vänliga hälsningar från

SFI distans och eTeachers without borders
MKFC Mångkulturellt folkbildningscentrum , multi cultural adult education Centre

Kistagången 20 B, 2 trappor
164 40 Kista
Mobil:+46 8 21 64 26

Elsabet lärande erfarenheter MKFC

Elsabet intervjuas av Emma Hedlund, SFI (Svenska för invandrare) Lärare vid MKFC. Elsabet dela hennes lärande på MKFC och förklara hennes tidigare verk i Etiopien. Under föräldraledigheten, avslutade hon sin SFI nivå C och D online på MKFC Stockholm Folkhogskola. Snart kommer hon att börja yrkesintroduktions sysselsättning (Job Inledning sysselsättning) vid Education Finder Sweden.